Kurser

Live eller digitalt – jag gör båda

Digital? Jag? Absolut INTE! Så sade jag när pandemin kom. Men livet och utvecklingen vill annorlunda.

Det började med att jag fick uppdraget att utbilda en chef som skulle föreläsa digitalt i större skala från en scen. Detta ställde nya krav på mig och min verktygslåda eftersom föreläsningen skulle filmas. Jag fick stor användning av mina egna erfarenheter av filmskådespeleri. Vi fick arbeta mer med avstånd, riktning och exakta gester. Rörelser på scenen fick också bli mindre och mer exakta och röstläget samt tonalitet fick lov att förstärkas. Resultatet blev lysande och fick också till följd att min klient kände av en förbättrad kommunikation med sina medarbetare via zoom överlag. Jätteroligt!

Sedan följde en ganska hisnande resa på universitetet när jag anlände i tron att jag skulle hålla liveföreläsning samt kurser och det visade sig var via zoom. Snabbomställning minst sagt. På tjugo minuter!!!

Till min förvåning gick det helt underbart bra och efter en 8 timmars dag kände jag att jag nu inte bara utbildat samtliga studenter i personligt uttryck och presentationsteknik, utan också i den digitala presentationstekniken med ljussättning, avstånd, nivå och riktning.

Sedan dess har det fortsatt och nu älskar jag att hålla både interaktiva föreläsningar, cochningar och kurser digitalt!

Den senaste feedbacken från en student på Berghs var att det här var den bästa kursen han någonsin gått!

Så nu har det inhandlats lampa, mikrofon, webkamera och hörlurar. I am ready!

Skräddarsydda kurser

Jag erbjuder dessutom alltid kurser i områden som bemötande, värdskap, att framträda inför andra och personlig presentationsteknik. I samtliga kurser får samtliga deltagare personlig feedback och tydliga verktyg till att förbättra sin kommunikation. Vasamuséet, Ledarna och Swedavia är några av mina återkommande kunder.

Jag skräddarsyr alltid mina kurser för att passa varje arbetsplats. Kurserna kan vara allt från en timme till halv- hel- eller flerdagarskurser.

Moment som ofta ingår i kurserna:

Hållning
Andning
Stresshantering och avslappningsteknik Röst- och talteknik
Status-/pondus
Kroppsspråk, rörelsemönster och utstrålning
Rollspel i kund-/besöksbemötande
Grupp- och ansvarsövningar
Konflikthantering
Improvisationsövningar
Koncentrationsövningar

Vanliga kursbeställningar:

Dynamiska presentationer
Inspiration och stolthet
Möten, presentationer och kroppsspråk
Bemötande- och värdskap
Svåra samtal och konflikthantering
Inför arbetsintervjun
Pitch- och försäljning

FEKA (Förberedelse, Entré, Kommunikation, Avslut)

FEKA © är ett ramverk kring bemötandet och värdskapet som jag är upphovsman till. Jag skapade FEKA som en del i värdskapsutbildningarna som jag vid flera tillfällen under 2019 höll för företaget Tomina som bland annat sköter all fönsterputsning på Arlanda. Kursen togs fram i samarbete med Håkan Fäctare, värdksapsutvecklare på Swedavia.

Kursen är nämnd i en artikel i Dagens Nyheter om värdskapsarbetet på Arlanda.

FEKA är ett verktyg som är perfekt att använda sig av för uppsökande verksamheter, såsom städfirmor, fastighetsskötsel, byggnadsarbetare och säkerhetsbolag.

Under varje punkt ligger specifika ickeverbala övningar och delmoment.

Kontakta mig för mer information eller offertförfrågan

Comments are closed.